Erikbos.jouwweb.nl

Kwekers

De laatste 7 jaar ben ik ook geld aan het investeren in mijn kwekers om mijn kweekhok sterker te maken. Samen met mijn kameraad Ruurd de Zwart zijn we via bonnen vele tophokken langs geweest

Het kweekhok is hoofdzakelijk opgebouwd uit duiven van Jelle Jellema, Dome barberio, Lupino (Loek Gardien RBB) en mijn zwarte soort wat voort komt uit de Zwarte Torfs een doffer van Eijerkamp die in 1986 een 2e Nationaal st Vincent heeft gevlogen.

Mijn kweekdoel is om een duif te fokken die bij voorkeur zwart van kleur is en die een goede prijs van Barcelona kan spelen, dat dit nog niet zo makkelijk is blijkt wel uit het feit dat ik nog geen Barcelona heb gespeeld tot nu toe. Ik heb er voor gekozen om de duiven die bij mij erg goed presteren op het kweekhok te plaatsen want volgens mij begint daar een goed hok met duiven. De vluchten zijn voor mij alleen bedoelt om de jongen te testen. Het eigenlijke kweken vind ik het mooiste deel van de hobby. Bij het kweken maak ik ook gebruik van de ogentheorie waar volgens mij best veel waarheid in zit. Maar voordat ik een oog van de duif bekijk moet hij mij voor de rest ook aan staan, mooie soepele spieren, een hoop mordant, goede pluim, een evenwichtig type , een intelligente uitstraling en natuurlijk een goede natuurlijke gezondheid.

 

Mijn beste kwekers op dit moment zijn

  • Angelina dit is een Barberio duivin uit 2005 en met verschillende doffers zeer bruikbare duiven geeft.

 Angelina

  • Baraboes een zuivere Jellema duivin rechtstreeks uit de Barabas. kinderen van haar laten zich goed zien op de zware vluchten.

 

  • Tjallingi Een doffer die na een goed vliegcarriere op het kweekhok heb geplaatst 2e asduif van NIC Zwaagwesteide in 2010. Hij heeft inmiddels ook al met verschillende duivinnen goeie gegeven die op meerdere hokken hebben bewezen te kunnen prijsvliegen

Sije is een git zwarte doffer zoals ik ze graag zie, hij heeft met meerdere duivinnen al goeien gegeven.

 

Het Kadootje

"Het kadootje" is zich aan het ontwikkelen tot een geweldige kweekduivin die met meerdere doffer goeie nakomelingen geeft, ze is moeder en grootmoeder van meerdere asduiven!  Ze heeft ringnummer 08-2027224 en komt rechtstreeks van Jelle Jellema. Haar ouders zijn niet bekend maar ze komt bij Jelle uit het vlieghok, haar ringnummer is bij ongeluk niet in de boeken geschreven. Omdat ik helemaal weg van haar was mocht ik haar van Jelle zo meenemen waar ik hem nog steeds dankbaar voor ben! Samen met haar kwamen ook 2 dochters van de Orion x Mirna en een zoon van Dirke x Kyara naar mijn kweekhok, Het kadootje was de beste van de 4!!

 

Allard de teletekstkweker

 

Van deze Jellema doffer Hellas x Iris heb ik 3 kinderen en meerdere kleinkinderen in de kweek zitten via samenkweek met Foeke Troelstra. 2 doffers toen hij samen zat met een dochter van Orion x Mirna en een duivin toen hij samen zat met het kadootje. zuivere Jellemaduiven dus!!!

Allard is vader van 7 teletekstduiven inmiddels, dus dat is meer dan het Zwart Goud!!! Tevens is hij grootvader en overgrootvader van vele teletekst duiven bij verschillende liefhebbers in het noorden. EEn absolute stamvader dus!!